There was an error in this gadget

Sunday, August 7, 2011

Clarks Men









Posted by Picasa

Bertih Jagung Segar!

Mari saya tunjukkan cara menyediakan bertih jagung segar dalam masa 2 minit sahaja! (bukan total masa penyediaan). Sudah pasti dengan menggunakan Periuk Ajaib. My precious. 



Langkah pertama.

Tekan menu High Pressure. Set masa untuk 2 minit sahaja.



Bertih jagung yang telah mengembang dengan cantik selepas hanya 2 minit!




Menggunakan periuk yang sama. Tukar kepada menu Stir Fry untuk menyediakan caramel.




Bertih jagung yang telah siap disadur dengan caramel. Sedia untuk dimakan.


Semestinya segar tanpa bahan pengawet. Lazat lagi menyelerakan. Bukan sahaja kanak-kanak, orang dewasa pun turut menyukainya. Buat sekali pasti nak lagi!

Terima kasih kepada Abi kerana melabur untuk periuk yang serba guna ini. You are the best!

Anda berminat untuk melihat kehebatan periuk ini? Boleh hubungi kami melalui email umminabi[at]gmail.com.


Ummi

Apa Kata Pengguna Set Bersalin?


Saya tidak nafikan terlalu banyak jenama set bersalin dipasaran. Terpulang kepada anda untuk membuat perbandingan seterusnya menilai untuk memilih yang mana satu.

Bagi memudahkan pemilihan, disini saya sertakan beberapa testimonial daripada pengguna-pengguna set bersalin.

Set bersalin ini telah berada di pasaran sejak awal 2000 dan bertahan sehingga sekarang. Sudah pasti kerana keberkesanannya.



Leceh membancuh dan tidak tahan jamu?

Quote: "Senang sebab dah disediakan jadual utk makan `jamu-jamu` nya. Pada sesiapa yang memang tak suka makan jamu, eloklah cuba set ni sebab jamu dalam bentuk kapsul. Makan pada waktu pagi dan petang."

Quote: "Semuanya pil. Tidak perlu bancuh-bancuh kecuali teh herba. Hanya 5 hari pertama untuk teh herba. Selepas itu, telan pil sahaja sampai habis pantang. Cepat dan mudah. Memang sesuai untuk orang yang tak suka makan jamu."



Menyebabkan sembelit? Pemakaian bengkung dan membantu menguruskan badan.

Quote: "Berani jamin set ni tak menyebabkan sembelit atau side effect pada baby yg minum susu badan. Kalau caesar pun boleh guna set ni. Cuma bengkung kena tunggu sampai luka operation betul-betul sembuh.  Seronok pakai bengkung ni. Perut flat betul. Paling best, boleh pakai sendiri tak perlu minta bantuan orang lain."

Quote: "Masa mula pregnant berat badan 53kg, sampai masa kat labour room dah 73kg. Naik sampai 20kg. Masa pantang beli set dan pakai. So far, so good. Lepas bersalin berat badan maintain 53kg walaupun anak dah 2 tahun 2 bulan."

Quote: "Masa dalam pantang dulu pakai param . Sapu di perut sebelum pakai bengkung. It really works. Perut kempis dan tak kendur selepas 2-3 minggu. Tanda-tanda hitam pada perut pun hilang."



Kesegaran memakai set bersalin ini

Quote: "Saya paling suka minyak bayi kerana bahan-bahan yang digunakan." - boleh dibali berasingan.

Quote: "Suka juga herba mandiannya, baunya wangi dan rasa segar, tidak perlu nak cari daun-daun lain untuk mandi dan saya gunakan ini selama beberapa minggu juga"



 ps: Kesemua testimonial ini adalah daripada internet. InsyaAllah,  lepas saya menggunakannya, dapatlah saya pula hasilkan testimonial.

ps: Dapatkan set bersalin daripada kami dengan harga istimewa. Belilah untuk yang tersayang; diri sendiri, isteri, anak, rakan dan sebagainya.

Monday, July 18, 2011

Satu Tak Cukup...

Made by me myself

Family Recipe. Home-made Choc Chip Cookies

German Cookies. My hubby`s Toks` love it!

Get them for Raya


Cair di dalam mulut...


Left: German Cookies - 70pcs ( 550g nett), RM 25
Right: Choc Chip - 150pcs (400g nett), RM 30

Tuesday, June 21, 2011

An apple a day keeps the doctor away

Ummi`s

Abi`s

Arty


Lukisan yang dihasilkan semasa mengandungkan anak pertama. Sanggup ke Art Shop untuk melepaskan gian menconteng. Melukis mendidik jiwa menjadi tenang dan sabar. 

"Abi, bila kita mahu melukis lagi ya?"

Supreme